NL

In de zomer van 2024 krijgen gidsen en verkenners tussen 16 en 22 jaar de kans om mee te gaan naar een spannende jamboree. De deelnemers zullen door duizenden andere givers en jins uit Europa veel andere culturen leren kennen.

Plezier, gedeelde ervaringen, kennis en ideeën zijn belangrijke sleutelwoorden. De paden worden afgesloten met de grote jamboree in de omgeving van Stavanger.


Tijdens de eerste dagen van Roverway 2024 krijgen de rovers de kans om een pad te verkennen met andere rovers uit verschillende landen. De deelnemers kunnen kiezen uit een aantal verschillende paden in Noorwegen. De paden zullen verschillende thema's hebben, en allen krijgen de kans om de Noorse natuur en cultuur te verkennen. Na vijf dagen langs de verschillende routes komt iedereen bijeen voor een gezamenlijke jamboree in de buurt van Stavanger.


Roverway is een van de populairste gidsen- en scoutingevenementen in Europa met ongeveer 5000 deelnemers en is eerder gehouden in Finland, IJsland, Italië, Portugal, Frankrijk en Nederland.